FALDEREBET – B&W LIVE

FALDEREBET

Opvarmning med Niklas fra Magtens Korridorer


’En dans på roser’ er titlen på det helt nye album fra den københavnske kvartet Falderebet. På albumcoveret finder man en ung og lettere ’fraværende’ udgave af forsanger Bo Bech Arvin på Roskilde Festival i 1995. Der er løbet en del vand under åen siden, men Falderebets 2. album er et bevis på at den ild, der blev tændt dengang, fortsat brænder med uformindsket styrke. ’En dans på roser” udkommer digitalt og på vinyl den 13. maj.

”Lyden er stor og flot, med guitaren som bærende instrument hen over en sikker bund af bas og trommer […] stensikkert spillet med schwung og nerve […] forsanger Bo Bech Arvin har et sikkert øre og sans for sproglige finurligheder […] Teksterne er uden undtagelse gennemarbejdede og intelligente, afsunget fra usikker grund med tvivlen og melankolien som makkere.” Sådan skrev Klaus Lynggaard i Weekendavisen i 2020 om Falderebets debutalbum, der blev overordentligt vel modtaget af anmelderne over en bred kam.

Ny besætning
Nu er Falderebet klar med 2’eren, der er væsentligt mere dynamisk og varieret end debuten. Jakob Lund er fortsat på bas, og sanger og sangskriver Bo Bech Arvin står stadig i front med sit personlige tekstunivers på dansk, der kredser om de eksistentielle kriser, udfordringer og 1. verdens problemer, der med jævne mellemrum rammer det privilegerede menneske i velfærdssamfundet.

Med et potent og insisterende udtryk, tager musikken fortsat udgangspunkt i ’støjpop’, men siden debuten har der været et par essentielle udskiftninger i besætningen, der har haft stor betydning for den retning som albummet har taget. Henrik Berger (Mike Tramp, Little Fish) er kommet med på guitar og Anders Ramhede (Magtens Korridorer) på trommer, og de to garvede musikere har begge sat deres store personlige aftryk på bandet og ikke mindst på det nye album – såvel i sangskrivningen, som i musikken. ’En dans på Roser’ udgør således et mere alsidigt og nuanceret billede af Falderebet anno 2022.

Indspilninger i Berlin, mix i København
Med kun tre ugers varsel drog den nye kvartet til Berlin i august 2021 for at indspille grundsporene til det nye album. Al materialet var derfor helt frisk, og ligesom debuten blev alle grundspor indspillet ‘live’ i Tricone Studios, der ligger i det legendariske Funkhaus – hvor det tidligere DDR sendte radioudsendelser. Det korte varsel og nye materiale, som bandet på rekordtid måtte sætte sig ind i, har skabt en ’alt eller intet’-tilgang til albumindspilningerne.

Forsanger Bo Bech Arvin har selv produceret og arrangeret hele det nye album, og har denne gang haft et ønske om at skabe et mere ’layered’ og varieret album. Efter Berliner-indspilningerne, er der således lagt både synth-flader og temaer, loops og flere ambiente guitarroller på grundsporene. Disse tilføjelser har skabt et nuanceret lydbillede, hvor udtrykket er mere sonisk og flerdimensionelt end debuten.

Albummet er mesterligt mixet af Kristian Thomsen i hans studie på Refshaleøen, hvor Bo Bech også har indsunget flere af sine vokaler.

På tour med Magtens Korridorer
’En dans på roser’ udkommer fredag den 29. april, og følges op med en række koncerter. Til efteråret kommer bandet endvidere ud til tusindvis af publikummer, når de supporter et af Danmarks største rockbands – Magtens Korridorer – på mange af koncerterne på deres efterårstour. Disse datoer bliver annonceret i løbet af sommeren.

Array
(
  [0] => Array
    (
      [label] => price-information
      [value] => 
    )

)

Dato

25 mar 2023

Tid


Dørene åbner kl. 19.00
20:30

Pris

Fra 160 KR.

More Info

Køb billetter
Category
Køb billetter