Marie Carmen Koppel med band på B&W Live i Haslev

Marie Carmen Koppel med band

OBS. Koncerten er blevet flyttet fra d. 11. april til d. 4. september pga. sygdom

Marie Carmen Koppel født 1971 og opvokset på vesterbro. Som datter af Skuespiller Ulla Koppel og musiker/komponist Anders Koppel er hun født ind i en af Danmarks kulturdynastier. En familie fyldt af musikere. Hendes farfar var Klassisk kompponist Herman D. Koppel. Hendes far Anders var organist i Savage Rose og Bazaar samt klassisk komponist. Hendes Bror Benjamin koppel, Saxofonist.

Marie Carmen Koppel sang som helt ung kor på over 150 Albums med Danmarks førende Artister. Bl.a Sanne Salomonsen og Moonjam m. fl.

I 1987 vandt hun Berlingske tidendes Rytmiske talent pris.

Fra 1994-1996 Boede Marie Carmen I New York. Der sang hun på R&B klubber over hele Manhattan og var solist hver søndag i Fountain Chuch of Christ i Brooklyn som første hvide og ikke amerikaner nogensinde.

Hun kom hjem i 1996 og udgav selv i samarbejde med sin manager sit første album. Et gospel album live fra Copenhagen Jazzhouse. Albummet blev en succes og fik flotte anmeldelse og gav Marie en masse Koncerter landet over. En koncertrække som her år efter er i gang.

I 1998 udgave hun det noget mere poppet R&B album Yearning. Med de fleste sange skrevet af hende selv og sin bror Benjamin. Men også en genindspilning af Thomas Helmigs “Jeg tar imod” som hun selv sang kor på hans originale version. Hun fik af Thomas lov at skrive en ny tekst til. Albummet var ugens uundgåelige på P3 samt i A- rotation med flere singler.

I årene efter turnerede hun flittigt og skrev sange, gæstede andre og udgav flere albums med egne sange.

Hun fødte sin datter Celeste i 2004 og blev skilt fra hendes far i 2008. Ud af den skilsmisse kom albummet “Through the rain” hvor Marie har skrevet og produceret hele albummet selv. En stribe meget personlige sange fuld af smerte, afmagt men også håb.

I 2009 bliver Marie Carmen inviteret til at deltage i DMGP. Hun skriver en ballade sammen med Dan Hemmer. Crying out your name

Marie Carmen udgiver flere albums bl.a i 2010 Brooklyn jazz session. Indspillet i NYC med de største navne in-den for jazzen. Med sange igen skrevet af hende selv og sin bror Benjamin.

Samme år udgiver marie sit første jule album “ A merry little christmas” Som følge af mange års traditionsrige juleturne rundt i hele landet.

I 2013 bliver Marie pludseligt alvorligt syg

Efter sygdommen skulle Marie helt på ny finde vej ind til livet og finde sine ben igen i sin karriere. Hun besluttede at lave en crowd funding. Den gik over alt forventning og albummet “Heal my wounded heart” udkom i 2014. Med sange skrevet om hendes sygdom og kampen tilbage er nok et af maries bedste albums.

Hun har derefter udgivet albummet “ Honestly” og jule albummet “When you wish upon a star”.
Og senest “Forgiveness” som netop er udkommet den 8/2 2023
Politiken skrev bl.a i sin anmeldelse af “Forgiveness”
Lucia odoom / Politiken:

“ Efter verdens længste januar er dette album som at blive svøbt i et blødt og varmt tæppe, lyden af håb midt i en tid med megen weltsmertz”

“Alle i dette land kender hendes stemme, der burde blive ordineret som medicin til hele befolkningen i influen-za sæsonen”

“ Hendes tiende solo album “Forgiveness”, udkommer efter nogle hårde år. Men på trods af alle disse prøvelser er der en stor kærlighed og tillid til verden i alle sangene. I sær i de første tre sange “Forgiveness”, “Perfect ruin” og “Fly, der lyder af rolig soul krydset med Koppels signaturgospel og sågar lidt country undertoner på

“Perfect ruin” “.

Og forgiveness fik 5 stjerner i Gaffa, Ivan Rod skrev bla:

“Hun omtales ofte som Danmarks ukronede souldronning, og det Prædikat kommer ikke ud af det blå. Marie Carmen Koppel er ud af den gennemmusikalske Koppel-familie, men er i dag dem af alle der besidder den mægtigste vokal. Det er den, vokalen, der har gjort hende landskendt, ikke familien.

Array
(
  [0] => Array
    (
      [label] => price-information
      [value] => 
    )

)

Dato

04 sep 2024

Tid


Dørene åbner kl. 19
20:00

Pris

Fra 125 KR.

More Info

Køb billetter

Labels

B&W CAFÉ,
Få billetter
Category
Køb billetter